Logo Bronzwaer Coaching voor jongeren, jongvolwassenen, studenten, BusinessCoach én NOBCO-Coach
nog meer...

COACHING IS :

  • Een investering in jezelf

    Als je met een coach praat, investeer je in jezelf. Door je zelfkennis en reflectie te vergroten werk je actief aan je eigen ontwikkeling. Daar heb je sowieso wat aan, zowel privé als op je werk. Coaching begeleidt jouw proces van groei, verbetering, ontwikkeling en transformatie.

  • Een spiegel
    Soms ziet een buitenstaander een situatie net even anders dan jijzelf. Door er samen naar te kijken, kan een coach je een spiegel voorhouden. Je kunt dan dingen gaan inzien die je zelf nog niet in de gaten had. Dat kan ook fijn zijn als je geen zware problemen hebt. Coaching kan je zo helpen om grip te krijgen op de situatie en het eventuele probleem.

  • Stappen zetten
    Een coach laat je kijken naar je eigen gedrag en reikt tools aan die je kunt inzetten om je gedrag of de situatie te veranderen. Let op: hoe concreter je doel of wens, hoe effectiever de coaching is.

    Doordat een coach je de juiste vragen kan stellen, kun je soms in korte tijd (nieuwe) stappen zetten om je doel te bereiken. Een belangrijk voordeel daarbij is, dat een coach niet emotioneel betrokken is. Hij of zij heeft als enig belang om jou verder te helpen.

  • Begeleiding en structuur

    Natuurlijk kun je je doelen en wensen ook bespreken met een goede vriend. Maar het fijne aan een coach is dat die met je meedenkt zonder eigen agenda of belang. Hij of zij zal nooit proberen zijn eigen issues op jou te projecteren. Daarnaast zie je een coach op een vast moment. Zo heb je een stok achter de deur en word je meteen gestructureerd begeleid.


happinez heeft hier een leuk artikel over geschreven.

ROL OUDER(S)/ OPVOEDER(S)/ VERZORGER(S)

Wettelijk kan een jongvolwassene vanaf 16 zelf bepalen wat zij/hij wil en is een coach niet verplicht om de ouder(s)/opvoeder(s)/verzorger(s) (voor het gemak 'ouders') op de hoogte te brengen. Toch is het vaak zo dat ouders van scholieren en studenten wel graag betrokken zijn, zeker als zij voor de coaching betalen. 

Betrokkenheid van de ouders kan soms ook een waardevolle bijdrage aan het coachingstraject leveren. Dit is natuurlijk wel altijd in overleg met de coachee/cliënt.


De rol die ouders kunnen spelen tijdens het traject is als volgt:

  1. Kennismaking:
    Hierbij zijn ouders welkom om ook kennis te maken en vragen te stellen.
  2. Intake:
    Hierbij mogen geïnteresseerde ouders (alleen in overleg) eventueel ook aanwezig zijn.
  3. Coachingssessies:
    Deze vinden alleen met de jongvolwassene plaats.
  4. Evaluatie:
    Hierbij worden ouders ook uitgenodigd om te horen wat de jongvolwassene wil delen over het traject. Zij kunnen meebeslissen of er nog een hulpvraag open staat of om het traject af te sluiten.

HET JAARPLAN 2024 MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

VAN BRONZWAER COACHING

WAARMEE IK MIJZELF HAPPY PLANET PROFFESIONAL MAG NOEMEN